1. Het lichaam

Van het menselijk lichaam zouden we kunnen zeggen dat het er op gericht is om zo goed mogelijk voort te bestaan. Alle onderdelen van het lichaam werken bijzonder goed met elkaar samen en hebben elk een eigen functie om dit doel te bereiken. Op elk moment vinden er in ons lichaam talloze processen plaats die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd en die als doel hebben om het lichaam zo goed mogelijk te laten functioneren.

In onze omgeving gebeuren er voortdurend veranderingen, waar het lichaam op reageert. Wanneer er actie wordt gevraagd, gaat de hartslag omhoog en gaat de ademhaling sneller. Wanneer voedsel verteerd moet worden, wordt er speeksel aangemaakt. Wanneer het te warm wordt, gaat het lichaam zweet produceren. Voor elke situatie in de omgeving heeft het lichaam een passende oplossing.

Ook voor langdurende of terugkerende situaties heeft het lichaam een oplossing. Bij steeds terugkerende blootstelling aan de zon ontstaat er meer pigment in de huid ter bescherming. Bij regelmatige belasting van de spieren wordt er meer spierweefsel aangemaakt om meer kracht te hebben. Bij voortdurende wrijving van de huid ontstaat er eelt om de huid sterker te maken.

Het middel wat het lichaam gebruikt om te reageren op situaties in de omgeving is verhoging of verlaging van de productie van bepaalde cellen of stoffen. 

In veel gevallen vinden deze veranderingen volledig buiten ons bewustzijn plaats. Het zijn geen bewuste acties waarover wordt nagedacht. We zouden hier kunnen spreken over biologische voortbestaans-impulsen die bij alle levende wezens als het ware zijn “ingeprogrammeerd.” Vanuit het gezichtspunt van voortbestaan zijn deze reacties en impulsen van het lichaam altijd logisch en begrijpelijk, en daarnaast ongelooflijk nauwkeurig, zo niet perfect.

Als deze voorbestaans-impulsen van het lichaam zo perfect zijn, hoe kan iemand dan ziek worden?

Lees meer:  → 2. De Psyche

 

Germaanse-Geneeskunde 86-40

German New Medicine – introduction to the five biological laws