Dr. Ryke Geerd Hamer

Ryke Geerd HamerDr. Ryke Geerd Hamer werd geboren in Mettmann in Duitsland. In 1954 studeerde hij geneeskunde, natuurwetenschappen en theologie. In 1972 werd hij internist en werkte op de afdeling interne geneeskunde aan de universiteiten van Tübingen en Heidelberg, waar hij jarenlang met kankerpatiënten te maken had. Hij kreeg bekendheid door medische patenten. Hij vond een scalpel uit waarmee in de plastische chirurgie operaties konden worden uitgevoerd zonder bloedingen, het Hamerse scalpel. Verder ontwikkelde hij een speciale botzaag, een speciale massage-tafel en nog veel meer.
In 1976 besloten hij en zijn vrouw, die ook arts was, om zich in Italië te vestigen. Zij wilden, ondersteund door de te verwachten inkomsten uit zijn patenten, een praktijk voor arme mensen in Napels beginnen.
Alles verliep volgens plan, totdat de familie in 1978 door een tragisch ongeval diep werd geschokt. Tijdens een bootreis naar Corsica werd hun geliefde zoon Dirk, terwijl hij nietsvermoedend lag te slapen in zijn boot, dodelijk getroffen door twee schoten uit het oorlogsgeweer van de dronken prins Emanuel van Savoyen. Na 19 noodoperaties stierf Dirk in de armen van zijn vader.
Twee maanden na de dood van Dirk werd bij Dr. Hamer teelbalkanker vastgesteld. Na de amputatie van een teelbal en een buikoperatie gaf men hem minder dan 1% overlevingskans. Men vertelde hem dat zijn gehele buik vol uitzaaiingen zat.

Omdat hij tot op dat moment altijd gezond was geweest, dacht hij dat deze ziekte verband zou kunnen houden met het verlies van zijn zoon. Na zijn genezing (zonder chemo en bestraling) wilde hij deze vraag ophelderen.
In 1981 werkte hij in Oberaudorf, als hoofdinternist in een kliniek voor patiënten met gynaecologische kanker. Deze kliniek was aangesloten bij de universiteitskliniek van München. Hij begon zijn patiënten te vragen of er in hun leven soms een schokkende ervaring had plaatsgevonden voordat ze ziek werden. En inderdaad, keer op keer werd deze samenhang bevestigd! Alle 200 onderzochte patiënten vertelden over een vergelijkbare schokkende ervaring. Voor Dr. Hamer was dit echter nog niet voldoende. Hij zocht naar meer bewijs. Omdat elk orgaan in ons lichaam wordt aangestuurd vanuit een specifieke plaats in de hersenen, kwam hij op het idee om van alle patiënten hersenscans te laten maken. Hij ontdekte dat er vaste patronen waren tussen het soort voorval dat patiënten hadden meegemaakt, en de soort kanker waaraan zij leden en  dat van een hersenscan kon worden afgelezen of iemand een dergelijke schokkende ervaring had meegemaakt.
Toen hij in oktober van dat jaar zijn ontdekkingen aan de andere artsen ter discussie voorlegde, werd hij voor de keuze gesteld om zijn stellingen “af te zweren” of anders de kliniek te verlaten. Maar afzweren kon hij ze niet. Hij bleef volharden en werkte dag en nacht aan zijn onderzoek verder, wat uiteindelijk resulteerde in datgene wat hij noemde De Germaanse Geneeskunde.

Interview Dr. Ryke Geerd Hamer met Prof. J. Miklosko

De onderstaande link bevat een video met een interview uit 1998 tussen prof. J. Miklosko, prorector aan de universiteit van Trnava in Slowakije, en Dr. Ryke Geerd Hamer.

Interview Dr Ryke Geerd Hamer

 

Germaanse-Geneeskunde 86-40 German New Medicine – Germaanse Geneeskunde – Ryke Geerd Hamer