Blaaskanker

Inzending blaaskanker: Wat is het onderliggende conflict?

Naam

N’ Thoen

Leeftijd

61

Wat is de klacht of ziekte? (Eén ziekte tegelijk)

Blaaskanker

Wat is tot nu toe het ziekteverloop geweest van deze specifieke klacht of ziekte?

Het gaat over mijn moeder. Voordat we in het ziekenhuis kwamen had ze slapeloze nachten waarbij ze namelijk elke keer uit bed moest om te plassen, na 3 antibiotica kuren bleek het maar niet weg te gaan. Tevens het alternatieve circuit geprobeerd: het dr gerson dieet gevolgd, in samenhang met abrikozenpitten en vitaminen. Het meerdere malen uit bed komen om te plassen verdween Tijdens het dr gerson dieet heeft mijn moeder diverse malen een bcg spoeling ondergaan omdat er poliepen op haar blaaswand gevonden werden hier is ook 3 keer een biopte van genomen. De eerste keer was de uitslag dat het mogelijk kwaad aardig was, tevens een kleurentherapy op los gelaten waarbij de doctoren zeiden dat er niks bijzonders te zien was. De 2 de biopte zag er goed uit. De 3 biopte echter kwamen de doctoren met het nieuws dat ze een hooggradig urotheel cel carcinoom graad 3 plus carcinoma in situ blaas had. Ze kwamen ook direct met 3 opties. Optie 1 blaas eruit en een stoma 70 % kans werd haar gegeven Optie 2 chemo en bestraling 50% kans Optie 3 tumor verwijderen 50% kans Niet zo best nieuws allemaal dus en dat ze het anderen moest gaan vertellen deed haar ook geen goed. Nu gaan we voor second opinion omdat ze eerst zeiden dat het goed was en de kleurentherapy had ook niks uitgewezen hiervoor willen mijn ouders naar Daniël the hood. Wanneer het exact begonnen is moeilijk te zeggen omdat het met veel plassen in de nacht en overdag begon tot wel 3 keer per uur ook in de nacht. Ze kreeg last van haaruitval geven ze ook aan bij narcoses. Ze loopt een beetje als een kip zonder kop rond niet weten wat te doen, ze is bang en verdrietig omdat ze net 2 nieuwe kleinkinderen heeft gekregen. Het vele plassen in de nacht en overdag is veel minder geworden na het dieet van dr gerson en de pitjes en vitaminen. Ze kreeg ook weer meer energie en kon haar ding weer doen. Daarom ook dat het bericht van de blaaskanker als een hamer inkwam

Zijn er bepaalde omstandigheden waarvan u heeft gemerkt dat ze van invloed zijn op de ziekte of symptomen?

Het dr gerson dieet heeft veel gedaan bij haar mede met de vitaminen en abrikozenpitjes, ze kreeg S nachts weer Rust en hoefde er nog maar 1 of 2 keer in de nacht eruit om te plassen ook overdag werd het veel minder. De geboorte van 2 kleinkinderen en de problemen die de eigen kinderen waar ze keer op keer met geconfronteerd werd

Heeft u in de periode dat u deze ziekte heeft, enige vorm van therapie gevolgd of behandeling gehad of medicatie gebruikt? Zo ja, wat was het effect?

Dr gerson dieet, positief Gesprekken natuurarts deden haar ook goed Vitamines reageerde ze ook goed op Abrikozenpitjes waren soms moeilijk binnen te krijgen en ze liet die ook vaak liggen. Basepoeder om alkalisch te worden dus de ph tussen de 7 en de 8 houden zag er ook zeer positief uit. Bcg spoelingen van het ziekenhuis werd ze koortsachtig van Ook van de bioptes die zijn genomen waarbij ze narcose of ruggenprik kreeg werd ze grieperig van

Volgt u op dit moment enige vorm van therapie of behandeling of gebruikt u medicatie? Zo ja, wat is het effect?

Dr gerson dieet, Verse groente en vruchtensappen, base poeder en gekookt water, geen vlees tot zeer weinig abrikozen pitjes , vitaminen verder geen medicatie

Was er voorafgaand aan deze ziekte een situatie of gebeurtenis waarvan u het gevoel hebt dat zij verband kan houden met de ziekte? Zo ja, kunt u die gebeurtenis beschrijven en vertellen hoe u die heeft ervaren?

Hier durf ik weinig over te vertellen míschien dat haar kinderen veel zorgen veroorzaakte geboorte van 2 kleinkinderen, depressie schoonzoon, eigen zoon die horeca heeft waar ze bij helpt schoonmaken, oppassen op klein kinderen, kennis in Spanje die beroerte heeft gehad en nu kas plantje is. Veel te veel om op te noemen eigenlijk

In hoeverre bent u vertrouwd met de kennis van de Germaanse Geneeskunde?

Interviews dr hamer gekeken en verdiept op internet gezien hoe mensen opknappen na het oplossen van innerlijke problemen

Wat is op dit moment de vraag waar u graag een antwoord op zou willen hebben?

Ben benieuwd op welk conflict zij de blaaskanker heeft ontwikkeld zodat we míschien enkele conflicten kunnen gaan oplossen want het zijn er nogal wat In welke hoek moeten we het zoeken wat ze heeft mee gemaakt wat haar zo geschikt heeft. Alles wat me verder kan helpen mijn moeder te helpen

3 gedachten over “Inzending blaaskanker: Wat is het onderliggende conflict?

 1. Dag N’ Thoen,
  de blaas kent volgens de German New Medicine een aantal thema’s.
  1. nauwelijks te verdragen lelijke situatie(s), een soort ‘brokçonflict’, ergens ‘pissig’ over zijn. Hierbij ontstaat er een weefseltoename. Als het conflict emotioneel geduid is, wordt het weefsel weer afgebroken en voelt de persoon zich ziek, ervaart mogelijk een blaasontsteking en zou last moeten hebben van nachtzweten.
  Doordat je moeder 3 antibiotica kuren heeft gehad, is waarschijnlijk de microbe (bacterie) die het proces zou moeten ondersteunen om zeep geholpen en wordt het overtollige weefsel ingekapseld. Regulier noemt men dat een tumor.
  2. er kan ook een overactieve blaas zijn (voortdurende drang om te plassen). Het thema hier is: de grenzen worden door anderen niet gerespecteerd omdat de persoon de eigen grenzen te zwak aangeeft. Hierbij krijg je een verhoging van de spierspanning van de blaasspier en kan een hypertrofie ontstaan (de blaasspier blijft dan verdikt).
  Dan er er nog een derde thema en dat is een territorium markeringsconflict. Hierbij zou de persoon in de genezingsfase koude rillingen, koorts en pijn bij het plassen moeten ervaren. Als het conflict langer loopt en steeds in de genezing gaat (hangend genezend, chronisch), dan kan er een verdikking van het blaasslijmvlies ontstaan.

  Zoals ik het in eerste instantie inschat hebben de poliepen ws te maken met het tweede thema. en een combinatie van het 1e is ook mogelijk.

  Het is ook begrijpelijk dat je moeder nu in de angst zit en dat doet haar ook geen goed. dit heeft nl. ook invloed op de nieren en urinewegen en gaat het lichaam vocht vasthouden.

  In deze situatie zou het van belang zijn dat je moeder de biologische wetten van dr. Hamer gaat begrijpen en de lichamelijke verschijnselen te kunnen plaatsen. Een second opinion zal ws eenzelfde conclusie opleveren. Hiermee blijft men in de angst.

  Het is en blijft wel lastig (niet makkelijk) wanneer er eenmaal een diagnose gesteld is.
  Ondersteuning met voeding en supplementen is oké wanneer men wel de biologische reacties van het lichaam snapt.

  Ik hoop dat je wat aan bovenstaande reacties hebt. Mocht je meer willen weten of nader overleggen, stuur dan een mailtje naar info@zichtopvoelen.nl.

  Sterkte.
  Bert van Grondelle

 2. Beste N’ Thoen,

  Blaaskanker is volgens de Germaanse Geneeskunde een symptoom van de genezingsfase van een territorium-markeringsconflict. Sommige dieren in het wild markeren de grenzen van hun gebied door te urineren, en wanneer ze dat niet langer kunnen, doordat die grenzen worden geschonden door sterkere rivalen of vijanden, dan kan men spreken van een territorium-markeringsconflict.

  Wanneer wij mensen sterk emotioneel geraakt worden door een gebeurtenis die een “schending van ons territorium” betekent, dan kunnen we vervolgens met betrekking tot het markeren van ons territorium conflict-actief worden. Er is dan sprake van celafbouw van het slijmvlies van de blaas.

  Een schending van het territorium kan in figuurlijke zin van alles zijn.
  Het kan iemand op het werk zijn die voortduren onze ruimte inkomt. Of het kan iemand zijn die aan onze bezittingen zit, terwijl we dat niet willen hebben. Met name vrouwen kunnen ook hun lichaam als territorium ervaren. Schending van het territorium zou daarom ook kunnen worden ervaren na seksueel contact of door een onaangenaam iets als bijvoorbeeld….. een bcg-spoeling.

  Wanneer het conflict niet langer actief is, (d.w.z. de persoon heeft er niet langer mee te maken of heeft er geen last meer van), dan gaat men over naar de genezingsfase. Nu is er sprake van cel-opbouw van het slijmvlies van de blaas. Deze cel-toename kan vervolgens worden gediagnosticeerd als blaaskanker.

  Dat de biopt de ene week “goedaardig” is en een nieuwe biopt een week later “kwaadaardig” is, lijkt me op zich zelf niet vreemd. Ik ben geen medicus of patholoog, maar geredeneerd vanuit de GG kan iemand de ene week conflict-actief zijn, en een week later in genezing. Celweefsel kan dus de ene week aan het afnemen zijn, en een volgende week aan het toenemen.

  Blaaskanker is een genezingssymptoom en men hoeft geen conflict op te lossen, tenzij er sprake is van een conflictsituatie die zich steeds herhaalt. Het zou goed zijn om te achterhalen wat de oorspronkelijke situatie is geweest die voor het conflict gezorgd heeft, zodat kan worden voorkomen dat het conflict zich steeds opnieuw voordoet.

  Voor je moeder zou het wenselijk zijn geweest dat ze in de beginfase van het ‘s nachts moeten plassen wat meer rust had genomen, conflicten had vermeden en de kans is groot dat de klachten dan na verloop van tijd vanzelf zouden zijn verdwenen. Inmiddels is ze echter in de medische molen terechtgekomen met therapieen, onderzoeken, diagnoses, etc., wat weer tot allerlei nieuwe zorgen en conflicten kan leiden en wat de situatie meer ingewikkeld en ondoorzichtig maakt.

  Om je moeder te helpen met de GG, zou het goed zijn dat zij zelf zich er in gaat verdiepen en het begrijpt. Dat is naar mijn idee de beste manier om je moeder te helpen. Mogelijk zou ze tot de conclusie komen dat ze het beste een tijdje afstand kan nemen van stress- of conflictsituaties die mogelijk verband houden met een “onvermogen om het eigen territorium af te markeren” en dat ze alle dokters, specialisten, therapeuten en dieten het beste vriendelijk gedag kan zeggen. Het zou me niets verbazen als ze dan na enkele maanden nergens last meer van zou hebben.
  Maar nogmaals, dat zou alleen werken als zij zelf het begrip van de GG heeft gekregen en zelf tot die conclusie komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *