Darmkanker – dunne darm

 

Darmkanker in de dunne darm is het gevolg van een:

Volgens zijn functie is het biologische conflict dat verband houdt met de dunne darm “niet in staat zijn om een ​​brok te absorberen of te verteren” (zie ook maag, twaalfvingerige darm, dikke darm en pancreas). Het conflict wordt ervaren als woede, bijvoorbeeld woede over een persoon (een familielid, vriend, buur, collega, werknemer, supervisor, cliënt, leraar, student, klasgenoot, coach, dokter, autoriteiten), over een situatie (werk- gerelateerde woede, schoolgerelateerde woede, relationele woede), of over opmerkingen (beschuldigingen, beledigingen, kritiek) of nieuws dat “moeilijk te nemen” of moeilijk te “verteren” is.

Conflictactieve fase:

Psyche: Een onaangename, situatie of gebeurtenis “niet kunnen verteren.” Vaak verband houdend met geld, werk of inkomen.

Lichaam: Startend vanaf de DHS, tijdens de conflictactieve fase, vermeerderen darmcellen zich evenredig met de intensiteit van het conflict. Het biologische doel van de celtoename is om beter in staat te zijn om de brok te absorberen en te verteren. Bij langdurige conflictactiviteit ontwikkelt zich een vlakgroeiende tumor (absorptievorm) in de dunne darm. In het ileum, dat een dunnere wand heeft dan het jejunum, kan de groei ook een bloemkoolachtige vorm aannemen (secretoire type). Dit kan leiden tot een darmobstructie of een zogenaamde ileus. In de conventionele geneeskunde kan de verdikking van de darmwand worden gediagnosticeerd als een kanker (jejunale kanker of ileale kanker).

Genezingsfase: 

Psyche: Niet langer verzet, wrok of verdriet over de situatie of gebeurtenis. Werkelijk opgelost zijn van de situatie, ofwel aanvaarding, berusting, verwerking, etc.

Lichaam: Na de conflictoplossing (CL) verwijderen schimmels of mycobacteriën zoals TB-bacteriën de cellen die niet langer nodig zijn. Genezende symptomen zijn diarree en braken als het jejunum (bovenste deel van de dunne darm) betrokken is en nachtelijk zweten. Buikkrampen (motorische kwaliteit) komen vooral voor tijdens de epileptoïde-crisis (zie ook darmkoliek). De deelname van schimmels tijdens het genezingsproces manifesteert zich als intestinale candidiasis. De omvang van de symptomen wordt bepaald door de mate van de conflictactieve fase.