ECTODERM

ECTODERM

“De wetenschap van de embryologie en onze kennis van de evolutie van de mens vormen de basis van de geneeskunde. Het zijn de twee basale uitgangspunten die ons het inzicht geven in de oorsprong van kanker en van alle zogenaamde ziektes.”
Dr. med. Ryke Geerd Hamer

Ten slotte ontwikkelde het ECTODERM de opperhuid die de gehele lederhuid bedekte. Vanaf de buitenste huid migreerde ectodermaal plaveiselcelepitheelweefsel via de tepels naar binnen in de melkgangen, in de gehoorgang, de neusholten en de luchtwegen. Het bedekte ook het buitenste deel van de ogen. Dit is de reden waarom plaveiselcelepitheelweefsel wordt gevonden in de hedendaagse …

 

… opperhuid (inclusief de uitwendige geslachtsorganen en de vagina), prostaatgangen, ooglidhuid, oogkliergangen, bindvlies, hoornvlies, lens, melkgangen, uitwendige oor- en gehoorgang, neusslijmvlies, luchtpijp, strottenhoofd, stembanden en bronchiën. Al deze weefsels worden aangestuurd vanuit de SENSORISCHE CORTEX.

 

 

 

Met betrekking tot hun gevoeligheid volgt deze orgaangroep samen met de organen van het urinaire systeem het BUITENSTE HUIDSCHEMA (zo genoemd vanwege de verbinding met de buitenhuid), met verminderde gevoeligheid tijdens het conflictactieve fase en de epileptoïde crisis en overgevoeligheid in het genezingsfase.

 

 

 

OPMERKING: De gevoeligheden van het plaveiselcelepitheelweefsel van het buitenste huidschema en het mondslijmvliesschema zijn precies het tegenovergestelde. De twee gevoeligheidspatronen verklaren waarom bijvoorbeeld maagzweren pijn (hyperesthesie) veroorzaken tijdens conflictactiviteit terwijl zweervorming in het rectum doofheid (hypoesthesie) veroorzaakt in de conflictactieve fase. 

 

Dit GNM-diagram, dat een onderaanzicht van de hersenschors toont, illustreert dat de pre-motorisch sensorische cortex en post-sensorische cortex (die alle organen besturen volgens het mondslijmvliesschema, het urinaire systeem en de periostale zenuwen) aanzienlijk groter zijn dan de sensorische cortex en motorische cortex.

 

 

 

 

 

De pre-motorisch sensorische cortex en post-sensorische cortex waren oorspronkelijk één groot gebied dat later werd gescheiden door de sensorische-en motorische cortex en alleen op de schedelbasis een verbinding handhaafde.

 

 

 

Het netvlies en het glaslichaam van de ogen zijn afkomstig van het ECTODERM. Ze worden aangestuurd vanuit de VISUELE CORTEX, in de achterhoofdskwab van de hersenen. De visuele cortex en de bijbehorende organen ontwikkelden zich vóór de sensorische cortex en de motorische cortex.

 

In het geval van een biologisch conflict genereert het gerelateerde weefsel tijdens conflictactieve fase functioneel verlies. In de genezingsfase wordt de functie hersteld.

Ga terug naar Mesoderm

Ga terug naar Endoderm

Bron: https://learninggnm.com

Disclaimer: De informatie in dit document dient niet ter vervanging van professioneel medisch advies.