Hersenschudding

Inzending hersenschudding: Is herstel mogelijk?

Geplaatst

Naam

MJ

Leeftijd

61

Wat is de klacht of ziekte? (Eén ziekte tegelijk)

Hersenschudding

Wat is tot nu toe het ziekteverloop geweest van deze specifieke klacht of ziekte?

Vastgesteld door de neuroloog een whiplash-injury en door de KNO arts draaiduizeligheid. Verschijnselen van overbelasting lijken sterk op griep alleen werken pijnstillers voor de hoofdpijn en misselijkheid niet of pas na dagen . Kan slecht slapen ( doorslapen) en na enkele dagen slaap ik veel en erg diep het lijkt voor mijn gevoel op een soort “coma” slaap. Daarna herstel ik snel . Eind januari 2016 is het 7 jaar geleden dat ik mijn hoofd hevig heb gestoten , bij “teveel” bewegen ,specifiek het bovenlichaam krijg ik bovenstaande ziekteverschijnselen .Dat teveel bewegen was voor de hersenschudding normaal.

Zijn er bepaalde omstandigheden waarvan u heeft gemerkt dat ze van invloed zijn op de ziekte of symptomen?

Zie hierboven : bewegen.

Heeft u in de periode dat u deze ziekte heeft, enige vorm van therapie gevolgd of behandeling gehad of medicatie gebruikt? Zo ja, wat was het effect?

Ik heb dry needling therapie gehad , de spierknopen als gevolg van de hersenschudding , de “klap” werden snel beter . Fysiotherapie met specifieke oefeningen voor het hoofd , daar moest ik mee stoppen dat gaf teveel ziekteverschijnselen. Als medicatie gebruik ik vnl saridon en dan niet iedere dag en zo weinig mogelijk.

Volgt u op dit moment enige vorm van therapie of behandeling of gebruikt u medicatie? Zo ja, wat is het effect?

Alleen pijnstillers als medicatie zie hierboven en verder doseren hoeveel ik op een dag doe .

Was er voorafgaand aan deze ziekte een situatie of gebeurtenis waarvan u het gevoel hebt dat zij verband kan houden met de ziekte? Zo ja, kunt u die gebeurtenis beschrijven en vertellen hoe u die heeft ervaren?

Nee

In hoeverre bent u vertrouwd met de kennis van de Germaanse Geneeskunde?

Ik ben een leek en heb artikelen gelezen over de Germaanse Geneeskunde over oa het proces en de biologische wetten.

Wat is op dit moment de vraag waar u graag een antwoord op zou willen hebben?

Is herstel veroorzaakt door de hersenschudding mogelijk.

4 gedachten over “Inzending hersenschudding: Is herstel mogelijk?

 1. Beste MJ,

  Een vraagje: Zou je iets meer kunnen vertellen over de gebeurtenis van 7 jaar geleden waarbij je je hoofd stootte? Waar, hoe, etc. En hoe je die gebeurtenis op dat moment hebt ervaren? Pijn, schrik, etc. Wat was toen het gevolg. Ook duizeligheid?

  Dat kan de situatie misschien iets duidelijker maken.

  1. Ik ging boodschappen doen , deed de boodschappentassen in de auto( achterbank)en kwam tesnel omhoog , ik dacht dat ik alweer uit de auto was .Heb mijn hoofd tegen de bovenkant van de deur ingang gestoten toen ik mijn hoofd omhoog deed . Op mijn voorhoofd tegen de haargrens zit nog een deuk .
   Op dat moment ging ik door mijn knieen en dacht ik had wel dood kunnen zijn …dat herinnerde ik me weken later
   Ben verder de boodschappen gaan doen en heb vergeten dat ik me gestoten had totdat ik na een dag werken ( invallen) griepachtige klachten kreeg wat zou kunnen op een basisschool . Dat gebeurde steeds als ik had gewerkt . Het duurde zeker 6-8 weken dat de herinnering terug kwam van een “klap” het heeft nog dagen geduurt voordat ik echt weer wist van het “hoe-enwat ”
   Toen ben ik naar de huisarts gegaan die vaststelde dat ik een klap op mijn hoofd heb gehad .
   Ik ben niet duizelig geweest op dat moment maar heb alles vergeten . Door de draaiduizeligheid ” verstapte ” ik me of viel bijna , steeds naar de linkerkant en de griepachtige verschijnselen na een dag werken of iets doen .

   1. Dank je wel MJ, dat maakt het iets duidelijker.

    Zoals je waarschijnlijk inmiddels hebt gelezen, kent elke ziekte twee fasen: de conflict-actieve fase en de genezingsfase. De conflict-actieve fase treedt op nadat iemand een “conflictschok” heeft gehad, waarbij die gebeurtenis (onbewust) in iemands belevingswereld blijft voortduren. Wanneer die gebeurtenis is verwerkt of niet langer aanwezig is, treedt de genezingsfase in.

    Het slecht slapen waarover je schrijft, is een symptoom van de conflict-actieve fase. In jouw geval wijst het er op dat het lichaam reageert alsof het zojuist weer een klap op het hoofd heeft gekregen, net als 7 jaar geleden. Diepe slaap is een symptoom van de genezingsfase.

    Er vindt dus steeds een korte cyclus plaats, die soortgelijk is aan het ziektebeeld wat je kort na de gebeurtenis van de hersenschudding had, namelijk de griepachtige verschijnselen.

    Blijkbaar is er iets wat er voor zorgt dat die gebeurtenis uit het verleden steeds opnieuw wordt ingeschakeld. In jouw geval gebeurt dat door “te veel beweging.” In de Germaanse Geneeskunde wordt zoiets een “spoor” genoemd. Sporen zijn omstandigheden of factoren die een bepaalde mate van gelijkenis vertonen met omstandigheden uit het verleden ten tijde van een conflictschok of de daaropvolgende ziekte, waardoor die ziekte weer opnieuw wordt ingeschakeld.

    Het zou me niet verbazen als het “te veel bewegen van het bovenlichaam” zoals je beschrijft, sterke overeenkomsten vertoont met de bewegingen van het boodschappen doen na het ongeval: winkelwagentje inladen, uitladen, etc.

    Tot zover mijn gedachte over wat er aan de hand is. Maar nu gaat het er natuurlijk om wat je er aan zou kunnen doen. Vermijden van te veel beweging doe je waarschijnlijk al, maar dat is geen definitieve oplossing. Op de één of andere manier heb je de gebeurtenis van de hersenschudding niet kunnen verwerken, waardoor die steeds weer opnieuw kan worden ingeschakeld. De oplossing is daarom het “verwerken van die gebeurtenis.”

    Ik ken geen methode om dat te doen die een gegarandeerd resultaat biedt, maar er zijn resultaten te behalen met bijvoorbeeld therapieën als NLP, IFT, regressie-thereapie en dergelijke. (Voor meer info daarover kun je het beste even googelen.) Het is denk ik zeker de moeite waard om daar iets mee te gaan doen.

    1. Hartelijk dank Henk voor je uitgebreide reactie.

     Het geeft voor mij een duidelijker beeld , vooral dat “spoor “effect .en het “teveel bewegen”in relatie tot de bewegingen direct na
     het ongeval .

     Ik zal zeker eens googelen naar de tips die je hebt gegeven .
     Vriendelijke groet
     MJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *