Parkinson

Inzending Parkinson: Zijn mensen hiervan genezen via het werk van Dr. Hamer?

Naam

Annette Schaap

Leeftijd

52

Wat is de klacht of ziekte?

Ziekte van Parkinson

Wat is tot nu toe het ziekteverloop geweest van deze specifieke klacht of ziekte?

Symptomen sinds 1996, diagnose gesteld in 2005. Nu darmklachten, trillende handen en benen. Ik wil heel graag werken aan mijn genezing en stoppen met mijn medicatie, die veel bijwerkingen geeft. Wie kan/wil mij helpen? Mijn website: http://www.annetteschaap.nl/parkinson/parkinson.html voor een volledig verslag van mijn zoektocht.

Zijn er bepaalde omstandigheden waarvan u heeft gemerkt dat ze van invloed zijn op de ziekte of symptomen?

Als ik uitsluitend groente eet, een goede stoelgang heb en heel rustig aan doe, gaat het beter. Echter dit is niet vol te houden.

Heeft u in de periode dat u deze ziekte heeft, enige vorm van therapie gevolgd of behandeling gehad of medicatie gebruikt? Zo ja, wat was het effect?

Zie: http://www.annetteschaap.nl/parkinson/parkinson.html voor alles was ik geprobeerd heb.

Volgt u op dit moment enige vorm van therapie of behandeling of gebruikt u medicatie? Zo ja, wat is het effect?

6 x 62,5 mg madopar (Levodopa) per dag + voedingssupplementen + Feldenkraistherapie etc.

Was er voorafgaand aan deze ziekte een situatie of gebeurtenis waarvan u het gevoel hebt dat zij verband kan houden met de ziekte? Zo ja, kunt u die gebeurtenis beschrijven en vertellen hoe u die heeft ervaren?

Een periode van ongeveer 3 jaar met steeds veel stress: verhuizen naar het buitenland, veel reizen, vaccinaties, etc. Maar wellicht ook: ik ben met de navelstreng om mijn nek geboren en bijna gestikt. De huisarts zei dat het wel een wiegedood zou kunnen worden, mijn ouders veel stress en konden mij niet de liefde geven die ik nodig had.

In hoeverre bent u vertrouwd met de kennis van de Germaanse Geneeskunde?

Ik heb er over gelezen op internet en onlangs het boek gekocht van Björn Eybl

Wat is op dit moment de vraag waar u graag een antwoord op zou willen hebben?

Hoe verwerk je een trauma waar je geen herinnering aan hebt? Zijn er mensen genezen van de ziekte van Parkinson door kennis te nemen van het werk van Dr. Hamer? Zo ja, wat kan ik daarvan leren?

11 gedachten over “Inzending Parkinson: Zijn mensen hiervan genezen via het werk van Dr. Hamer?

 1. Beste Annette,
  zoals je waarschijnlijk zelf al hebt gelezen in het boek van Eybl ligt aan Parkinson een motorisch conflict ten grondslag. De bewegingen (tremoren) zijn in feite de crisis in de genezingsfase.
  Iemand met Parkinson kan bv. 23 uur en 58 minuten in de genezing zijn (tremoren) en per 24 uur 2 minuten conflict actief. Er lopen dan ‘sporen’ die op bewust/ onbewust niveau spelen en het ‘programma’ hangend houdt.

  Darmklachten (even los van het gebruik van medicatie) is een hangende genezing van een ‘brok’ conflict (een niet verteerbare erger). Dit zou zomaar te maken kunnen hebben met de Parkinson (als de klachten na de diagnose/ zelf-diagnose – zijn ontstaan).

  Redenerend vanuit de GNM (en ik heb intussen ook die overtuiging) zou de Parkinson te plaatsen moeten zijn en dus herstel of stabilisatie mogelijk zijn. Met specifiek Parkinson heb ik nog niet veel ervaring maar wel met andere motorische conflicten (tics, epilepsie).

  Je hebt al heel veel gedaan (even op je website gekeken, aan je motivatie ligt het niet!) waarvan het meeste – als ik zo vrij mag zijn – als oplossing van buitenaf.

  Het onbewuste heeft alles opgeslagen, dus ook de her-innering van het trauma wat verband houdt met de poging van het lichaam zich te herstellen en de beweging(en) weer te kunnen doen die je tijdens het trauma (conflictinslag) niet hebt kunnen maken. In principe zou ik op zoek gaan naar een verandering/ gebeurtenis die vooraf is gegaan aan het eerste moment dat je symptomen bent gaan waarnemen (1996). Ook al kun je dit nu niet herinneren, het is wel opgeslagen. Daarnaast zou ik benieuwd zijn naar andere fysieke kenmerken die je in de loop van je leven hebt ervaren (op je website benoem je deze…..volgens de GNM ben je dan al vaak in de genezing geweest).

  En voor de helderheid: erfelijkheid is niet aan de orde.

  Tijdens GNM seminars wordt uitgelegd hoe ons systeem (psyche, hersenen en lichaam) biologisch functioneert en dat er niets is wat tegen ons zal werken. We hebben echter de biologie te snappen, daardoor onszelf te begrijpen en daarmee zinvolle biologische programma’s te gaan onderkennen. Zo niet, dan blijven we hangen in chronische (hangende) biologische programma’s en worden herstelpogingen kwellingen (het lichaam herstelt met littekenweefsel/ bindweefsel en als iemand steeds maar het programma blijft herhalen,ontstaat er steeds meer litteken-bindweefsel en gaan ‘onderdelen’ minder functioneren (wat we regulier een chronische ziekte noemen).

  Als ik je een suggestie mag geven: verdiep je nader in de biologische programma’s volgens Hamer.
  Ga ook de CD van Hamer zo mogelijk 24 uur per dag draaien (Mein StudentenMädchen – onlangs heeft een cliënt na ruim 60 jaar darmklachten, geen darmklachten meer – mede door het beluisteren van de CD).
  En laat je ondersteunen/ inspireren door een GNM practitioner om hangende genezingen af te ronden en zo mogelijk de oorsprong van het motorische conflict (emotioneel) te duiden.

  Mocht ik nog iets voor je kunnen betekenen, dan hoor ik dat graag.
  Bert van Grondelle/ info@zichtopvoelen.nl

  1. De CD is te koop bij de Onlineshop van Hamer zelf:
   http://amicididirk.com/

   De drie versies zijn ook gratis te downloaden:
   http://germanischeheilkunde-drhamer.com/DOWNLOAD/

   Vervolgens is een kopie bij mij aan te schaffen (wordt niet opgestuurd). De opbrengst wordt opgestuurd naar dr. Hamer (Hamer moet rond zien te komen van de opbrengsten van zijn verkopen en donaties van cliënten die hij dagelijks nog te woord staat).

   Hartegroet,
   Bert van Grondelle

 2. Dank je wel. Hoe lang heeft de cliënt met darmklachten naar de CD geluisterd, oftewel, hoe lang zou je zo iets kunnen doen? Moet je alle 3 nummers door elkaar draaien of is het de bedoeling, dat je eerst voelt welk nummer het best bij je past en dat je dan dit ene nummer continu draait?
  Hoe vind ik een Geert Hamer therapeut bij mij in de buurt? Of zou zo’n hulp ook telefonisch kunnen?

  1. Dag Annette, graag gedaan.
   T.a.v. het draaien van de CD en welke nummers zou ik per situatie willen inschatten en heb dus wat meer informatie nodig. De cliënt waar ik over schrijf heeft ruim 4 weken onafgebroken (24/7) de CD gedraaid.

   Telefonisch overleg is altijd mogelijk en wil graag meekijken.

   Hartegroet,
   Bert van Grondelle

 3. Beste Annette,

  Hierbij wil ik graag een reactie geven op je vraag hoe je een trauma kunt verwerken waar je geen herinnering aan hebt. Ik veronderstel dat je die vraag stelt vanuit de gedachte dat hierin mogelijk de oorzaak en oplossing van je ziekte zou kunnen liggen.

  Volgens de Germaanse Geneeskunde is dat echter bij de ziekte van Parkinson niet het geval. Ik zou ook zo gauw geen voorbeeld kunnen bedenken van een andere ziekte waarbij het wel nodig zou kunnen zijn om een trauma op te lossen waar men geen herinnering aan heeft, omdat er bij zo’n ziekte dan sprake zou moeten zijn van een onafgebroken conflict-actief zijn. De meeste ziekten waar wij last van hebben zijn daarentegen juist symptomen van genezing, ofwel een voortdurende afwisseling van conflict-actief zijn en genezing.

  Bij chronische ziekten zoals Parkinson is er sprake van een voortdurende afwisseling van conflict-actief zijn, gevolg door genezing, gevolgd door conflict-actief zijn, gevolgd door genezing, etc. Zoals Bert van Grondelle in zijn reactie aangeeft, zou het oorspronkelijke conflict zich moeten bevinden in de periode voorafgaand aan het begin van de eerste verschijnselen in 1996.

  In zijn algemeenheid is het niet moeilijk om te raden wat er voor zorgt dat iemand met Parkinson steeds weer conflict-actief wordt. De ziekte of de ziekteverschijnselen vormen namelijk een conflict wat grote overeenkomsten vertoont met het oorspronkelijke conflict dat aan Parkinson ten grondslag ligt. Iemand met de ziekte van Parkinson wordt elke dag geconfronteerd met een situatie waar men eigenlijk geen grip op heeft. Men wordt overweldigd door iets waarvoor men geen uitweg ziet. Men wil niet ziek zijn. En al helemaal niet een ziekte waarvan we “weten” dat er geen oplossing voor is. Men zoekt en hoopt en vecht voor een oplossing waarvan gezegd wordt dat die er niet is. Die geestesgesteldheid is heel logisch en begrijpelijk, maar het vormt een conflict wat er juist voor zorgt dat de ziekte in stand gehouden wordt.

  Iemand die in een primitieve samenleving leeft die nog nooit van de zieke van Parkinson gehoord heeft en die nooit naar een dokter gaat en zich geen zorgen maakt over voeding of andere oorzaken en “verschijnselen van Parkinson” krijgt, zou bij het ontstaan van die verschijnselen misschien verbaasd reageren en er niet al te lang bij stilstaan. De kans is groot dat de verschijnselen weer snel verdwenen zouden zijn. In zo’n samenleving zou de ziekte van Parkinson, zoals wij de kennen, waarschijnlijk helemaal niet bestaan.

  Ik geloof dat het heel moeilijk is, (niet onmogelijk) om deze voortdurende cyclus van genezing en weer opnieuw conflict-actief zijn te doorbreken, zelfs voor mensen die een goede kennis en begrip van de Germaanse Geneeskunde hebben.

  Daarmee kom ik op je tweede vraag, of er wel eens mensen zijn genezen door kennis te nemen van het werk van Dr. Hamer. Ik ken ze niet, maar ik geloof wel dat het mogelijk is en ik geloof dat een grondige kennis van de Germaanse Geneeskunde daar zeker bij kan helpen.

 4. Reactie op Bert van Grondelle van 23-8-15
  Allereerst wil ik je bedanken voor je reactie.
  Dat erfelijkheid niet aan de orde is, dat geloof ik ook, maar de reguliere geneeskunde gelooft wel in erfelijkheid.
  Ik ga zeker de muziek draaien en zal je laten weten of dat hielp.
  Ik droom vaak dat ik in rondjes loop en dat het me dan niet lukt hieruit te komen. Dwangmatig dus.
  Ook heb ik last van nachtmerries, van aangevallen worden en dan niet weg kunnen lopen: motorisch conflict is zeker herkenbaar.
  Enfin, wordt vervolgd.
  Reactie op Henk van 27-8-15
  Je hebt me aan het denken gezet, dank daarvoor.
  Van 1996 tot 2004 wist ik niet dat ik de ziekte van Parkinson had, maar ik had wel symptomen. In 1999 heeft de neuroloog gezegd, dat ik iets onschuldigs had, waarvoor ik wel medicijnen moest gebruiken. Van 1996 tot 1999 heb ik geloofd dat ik een vitaminetekort had of een tekort aan magnesium had. Ik dronk nooit melk en dacht dat het daardoor kwam. Inmiddels weet ik dat je melk echt niet nodig hebt om gezond te zijn. Het is in die tijd niet vanzelf over gegaan. Tot 2004 dacht ik dat je 50+ moest zijn om Parkinson te krijgen.
  Achteraf denk ik dat ik heel lang conflict-actief ben geweest of dat het conflict steeds opnieuw is geactiveerd.
  Eigenlijk geloof ik diep van binnen dat het op te lossen is en heb ik dat ook altijd geloofd. De voorspellingen van de neurologen zijn niet uitgekomen en ik hecht daar ook weinig waarde aan.
  Je verhaal over de primitieve samenleving, daar moest ik op kauwen. Misschien klopt het wat je zegt, misschien ook niet. Misschien is er in primitieve samenleving andere stress? Er zijn in ieder geval geen medicijnen waardoor symptomen onderdrukt kunnen worden en je het zicht verliest op de oorsprong van het probleem en met de medicijnen jezelf verder ontregelt.
  Wel fijn te weten dat je gelooft dat het opgelost kan worden.
  Met vriendelijke groet, Annette

 5. Beste Annete,

  volgens mij moet het mogelijk zijn om dmv hypnose een “regressie” te doen.
  Een regressie is dat je terug in de tijd gaat en aan het onderbewuste vraagt waar de oorzaak ligt van de Parkinson symptomen. Eenmaal als je weet waar het mee te maken heeft, kan de vicieuze circel doorbroken worden.
  Voor een hypnotiseur te vinden in je buurt (die werkt met hypnose) check je omnifinder.net
  Succes

  Christophe Dierckx

 6. Beste Annette, ik las uw vraag over parkinson….ik ben benieuwd hoe het nu met u gaat? Heeft uw zoektocht u verder geholpen? Mijn naam is Stefanie Maas en ik bied online programma’s ter activering van het zelfgenezend vermogen. Ook help ik mensen achterhalen welke emotie (volgens dr. Hamer) onder hun ziekte verscholen ligt en pak ik dit met hen aan. Wellicht kan ik u verder helpen? liefs van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *