Baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker is het gevolg van een:

Seksuele frustratie of voortplantings-conflict. Bijvoorbeeld.: Pijnlijke (eerste keer) seks, seksueel misbruik, seksuele intimidatie, ongewenste seksuele handelingen, seksuele afwijzing, zich seksueel ongewenst voelen, een gebrek aan seksuele activiteit vanwege een onverwachte scheiding of verlies van een partner. Aanstootgevende pornografie, het ontdekken dat de partner of echtgenoot vreemd gaat, maar ook onderbrekingen tijdens geslachtsgemeenschap kan het conflict veroorzaken. Als gevolg van vroege seksualisering ervaren meisjes tegenwoordig het conflict al op zeer jonge leeftijd. Het gebruik van een spiraaltje, of het nemen van voorbehoedmiddelen om een ​​zwangerschap te voorkomen, kan een seksueel conflict oproepen op een subtiel psycho-biologisch niveau.

Conflictactieve fase:

Psyche: Seksuele frustratie. 

Lichaam: Cel-afname van de het oppervlakkige slijmvlies van de baarmoederhals, evenredig met de mate en duur van conflictactiviteit. Het biologische doel van het celverlies is het verbreden van de baarmoederhals, zodat wanneer de paring plaatsvindt meer sperma de baarmoeder kan bereiken, wat de kans op bevruchting vergroot. Het conflict treft tegelijkertijd de kransslagaderen. De ulceratie van de bekleding van de kransslagaderen veroorzaakt matige angina pectoris. 

Genezingsfase:

Psyche: Niet langer verzet, wrok of verdriet aangaande de seksuele frustratie. Aanvaarding, berusting, verwerking, etc. 

Lichaam: Tijdens het eerste deel van de genezingsfase (PCL-A) wordt het weefselverlies aangevuld door celvermeerdering, met zwelling als gevolg van het oedeem (vochtophoping) in het genezingsgebied. In de conventionele geneeskunde wordt een overvloedige celopbouw gediagnosticeerd als baarmoederhalskanker. Op basis van de Vijf Biologische Wetten kunnen de nieuwe cellen niet als “kankercellen” worden beschouwd, omdat de celvermeerdering in werkelijkheid een ‘weefselherstelproces’ is.

Helende symptomen zijn pijn en bloedingen in de baarmoederhals, variërend van mild tot ernstig. Er kan ook wat gele ontlading zijn als gevolg van bacteriële activiteit. Een langdurig, intens genezingsproces (hangende genezing) veroorzaakt lange en zware menstruaties (zie ook baarmoederslijmvlies, baarmoederspieren en eierstokken). Tijdens de epileptoïde crisis trekken de spieren in de binnenwand van de baarmoederhals samen, vergezeld van pijnlijke krampen. Andere symptomen van de epi-crisis zijn een snelle hartslag (tachycardie), omdat de kransslagaderen tegelijkertijd de helende crisis ondergaan.