Germaanse  Geneeskunde

www.germaansegeneeskunde.nl

SCHIZOFRENE CONSTELLATIES

Introductie

Na zijn medische opleiding aan de Universiteit van Tübingen, Duitsland, werkte Dr. Hamer enkele jaren als assistent bij de psychiatrische kliniek van de universiteit. “Wat ik daar zag, was vreselijk en gruwelijk. Patiënten, waaronder jonge mensen met schizofrenie, met hoop en dromen net zoals u en ik, zaten daar als dieren in een kooi op een gesloten afdeling. Niemand wist welke ziekten deze ongelukkige mensen werkelijk hadden. Sinds die tijd had ik de sterke behoefte om deze allerarmste mensen te helpen. Ik denk dat het me gelukt is.” (Ryke Geerd Hamer, Vermächtnis einer Neuen Medizin, 1987, Deel 2, blz. 49)

Nadat Dr. Hamer de vijf biologische wetten en de oorzaken van lichamelijke ziekten had ontdekt, was het niet meer dan normaal dat hij in het kader van de Nieuwe Geneeskunde ook de oorzaken van psychische aandoeningen zou onderzoeken. Door de studies van de hersenscans van zijn patiënten kon hij vaststellen dat psychiatrische aandoeningen, zoals psychosen, manisch-depressieve aandoeningen (“bipolaire stoornissen”) of obsessief-compulsief gedrag altijd afkomstig zijn van twee biologische conflicten, waarvan één in beide hersenhelften. Vanwege de betrokkenheid van beide helften van de hersenen noemde hij de verschillende combinati es van conflicten de “schizofrene constellaties”.

Onze persoonlijkheid is de som van onze biologische conflicten.
Dr. med. Ryke Geerd Hamer

Een van de verbazingwekkende resultaten van het onderzoek van Dr. Hamer bestaan uit zijn bevindingen dat de “constellaties” een significante invloed hebben op de ontwikkeling van iemands karakter en gedrag. GNM gaat verder dan het puur medische aspect en legt uit waarom iemand bijvoorbeeld een perfectionist is, voortdurend opschept, een dwangmatig prater is, uitstelgedrag vertoont, een huismus is of een eenling wordt en waarom mensen netjes, gestructureerd en punctueel zijn terwijl anderen rommelig, ongeorganiseerd en steevast te laat komen. We krijgen ook nieuwe inzichten in de oorzaken van agressief gedrag, zelfmoordneigingen, onderdanigheid, emotionele afstandelijkheid en onvolwassenheid. Bovendien leren we vanuit het perspectief van biologische conflicten te begrijpen, wat van een man een rokkenjager maakt en van een vrouw een nymfomane, waarom een ​​man zich “verwijfd” gedraagt of waarom een ​​vrouw zich juist gedraagt ​​als een man en welke conflicten leiden tot homoseksualiteit. Dit tornt aan de opvatting dat het menselijk gedrag uitsluitend wordt gevormd door onze omgeving, dat wij sociaal en cultureel worden geconditioneerd of dat ons gedrag genetisch bepaald is.

Schizofrene constellaties, zoals de Zweef Constellatie, Mytho Constellatie of de Autistische Constellatie, zijn van een enorme evolutionaire betekenis. Als een volgende stap in de evolutie bieden ze de mens een potentieel voor zelfontwikkeling en voor de vooruitgang van de mensheid als geheel. Veel van de grootste ontdekkingen, uitvindingen, technologische prestaties, kunstwerken en literatuur kwamen, daarom, voort uit geconstelleerde mensen.

n The Biological Meaning of Music from the Point of View of German New Medicine (2008), doet Giovanna Conti onderzoek naar het muzikale werk van Beethoven, Mozart, Schubert, en Chopin in de context van GNM. Ze demonstreert hoe het tempo (snel of langzaam), het ritme (gestrest of ontspannen), de klankkleur (licht of donker) en de keuze van de toonladder (majeur of mineur) een Biologisch Speciaalprogramma laat zien (sympathicotonie en vagotonie) zoals ervaren door de toenmalige componist (zie Allegro van Beethovens Zevende Symfonie). Dit houdt ook de schizofrene constellaties in (manisch-depressieve stemmingen) zoals het zich uit in, bijvoorbeeld, Chopin’s Nocturne No. 20b en Mozart’s 40e Symfonie.

“Wie had verwacht dat de Vijf Biologische Wetten van de Nieuwe Geneeskunde ooit de basis zullen vormen voor een compleet nieuwe waardering van muziek” (Professor Helmut Calgéer, Duits muziekpedagoog en begeleider)

Opmerking

Onze presentaties van de Biologische Speciaalprogramma’s en van de Schizofrene Constellaties zijn gebaseerd op het onderzoek van Dr. Hamer, zoals weergegeven in zijn Duitse publicaties (inclusief Vermächtnis einer Neuen Medizin [Nalatenschap van een Nieuwe Geneeskunde], 1987), evenals de updates en aanpassingen van de Scientific Chart of Germanic New Medicine [Wetenschappelijke Tabel van de Germaanse Nieuwe Geneeskunde], in het Engels vertaald door Caroline Markolin in 2007. Door haar intensieve contact met Dr. Hamer genoot Caroline Markolin het voorrecht om op regelmatige basis GNM-gerelateerde vragen te bespreken met Dr. Hamer. De onschatbare kennis die zij over een periode van meer dan tien jaar uit eerste hand heeft opgedaan, is verwerkt in deze pagina’s.