Germaanse  Geneeskunde

GEUR CONSTELLATIE

Biologische conflicten: geurconflict van “niet in staat zijn om iemand te ruiken” of, het tegenovergestelde, “iemand of iets niet willen ruiken.”

Hersen- en Orgaanniveau:

Hersen- en orgaanniveau: Geurconflicten houden verband met de reukzenuwen, die worden aangestuurd vanuit het diencephalon (tussenhersenen), gelegen in het centrale deel van de grote hersenen, net boven de hersenstam. De reukzenuwen in de linker neusholte worden aangestuurd vanuit de rechter helft van het diencephalon. De reukzenuwen in de rechter neusholte worden aangestuurd vanuit de linker helft van het diencephalon.c

Opmerking

De biologische handigheid van een persoon en of de conflicten moeder/kind of partner-gerelateerd zijn bepalen in welke kant van het diencephalon de conflicten worden geregistreerd.

De constellatie treedt in op het moment dat beide reukzenuwrelais zijn betrokken. De constellatie kan permanent zijn of terugkerend, als gevolg van sporen of terugvallen in de conflicten.

De Geur Constellatie manifesteert zich als reukhallucinaties of phantosmie (vergelijk met hyperosmie, een verhoogde reukgevoeligheid).

Een persoon in deze constellatie ruikt een geur, meestal onaangenaam, die niet aanwezig is in de fysieke omgeving. Het doel van de hallucinatie is een ​​waarschuwing te zijn, in combinatie met de geur of stank die aanwezig was toen de geurconflicten voor het eerst optraden (vergelijk met auditieve hallucinaties en visuele hallucinaties). De reukhallucinatie kan de geur zijn van een bepaalde chemische stof of iets dat verbrand, rokerig, ranzig, buitengewoon zoet, vuil, bedorven, fecaal, rot of bedorven ruikt, afhankelijk van de oorspronkelijke conflictsituatie. Daarom verschilt de fantoomgeur van persoon tot persoon.

Opmerking

Conflictactiviteit met slechts één conflict gerelateerd aan de reukzenuwen veroorzaakt hyposmie of anosmie, een verminderd of volledig reukverlies. Er is waargenomen dat reukhallucinaties vaker voorkomen bij mensen die reukverlies hebben ervaren. Gebaseerd op GNM is de constellatie (een additioneel geurconflict dat verband houdt met de andere hersenhelft) de reden voor een verandering van hyposmie naar phantosmie.