Germaanse  Geneeskunde

CASANOVA CONSTELLATIE

Biologische conflicten: territoriumverlies-conflict en seksueel conflict, ervaren door een man. In dit geval heeft het territoriumverlies-conflict ook een seksueel aspect, bijvoorbeeld het verlies van een (potentiële) seksuele partner.

Opmerking

Een man in een Casanova Constellatie bevindt zich tegelijkertijd in een Postmortale Constellatie.

Hersen- en Orgaanniveau:

De betreffende hersenrelais zijn de controlecentra van de kransaderen (linker temporale kwab) en kransslagaderen (rechter temporale kwab), die tegenover elkaar zijn gelegen in de hersenschors.

Zodra het tweede conflict zich voordoet bevindt de persoon zich in constellatie en is manisch-depressief (vergelijk met primaire manie en primaire depressie). Of de manische of depressieve stemming dominant is wordt bepaald door welke van de twee conflicten sterker is. De constellatie kan permanent of terugkerend zijn, door sporen of terugvallen in de conflicten.

CONFLICT VOLGORDE

Geslacht, Lateraliteit, Hormoonstatus

Eerste Conflict

Tweede Conflict

Rechtshandige man (NHS)

Territoriumverlies-conflict

Seksueel conflict

Linkshandige man (NHS)

Territoriumverlies-conflict

Territoriumverlies-conflict *

Rechtshandige man (LTS)

Seksueel conflict

Territoriumverlies-conflict

Linkshandige man (LTS)

Seksueel conflict

Seksueel conflict *

LTS = Lage testosteronstatus    LOS = Lage oestrogeenstatus

*Bij linkshandigen wordt het conflict overgeheveld naar de andere hersenhelft

De Casanova Constellatie manifesteert zich als een dwang om vrouwen te veroveren. De omvang van de dwang is evenredig aan de intensiteit van de conflicten. Het biologische doel van de constellatie is om een ​​man, die een seksuele partner heeft verloren of die seksueel werd afgewezen, te dwingen achter vrouwen aan te gaan, om zich alsnog voort te planten (vergelijk met Nymfo Constellatie met betrekking tot vrouwen). De Casanova Constellatie creëert daarom de rokkenjager, de promiscue man en de seksmaniak

De Spaanse schilder Pablo Picasso (1881-1973) zou een onverzadigbare drang hebben gehad naar het verleiden van vrouwen. Veel van zijn meest iconische werken bevatten zijn vrouwen en minnaressen. De seksuele begeerte van de kunstenaar was niet te onderdrukken. In de loop van zijn leven had hij twee vrouwen, zes minnaressen en tientallen, zo niet honderden geliefden, van wie velen de inspiratie vormden voor zijn uitzonderlijk productieve oeuvre als kunstenaar.

Volgens zijn biografie begon hij al op 13-jarige leeftijd, samen met zijn vader, bordelen te bezoeken. Daarom moet zijn Casanova Constellatie van eerder dateren.

Was Picasso’s baanbrekende schilderstijl, die bekend kwam te staan als het kubisme, geïnspireerd door een rijpingsstop? (bekijk de gelaatstrekken van Picasso op de foto hierboven goed)

Picasso was rechtshandig (merk op dat hij op deze foto zijn hond links, moeder/kind) vasthoudt.

Een Casanova-achtige hang naar seks blijkt uit de manier waarop hij een vrouw benadert, de manier waarop hij naar haar kijkt, haar aanraakt of met haar praat. Openlijke seksuele toespelingen maken vaak onderdeel uit van zijn conversaties. Samen met een Megalomane Constellatie, vooral met een “paringsmegalomanie”, heeft hij de neiging op te scheppen over zijn seksuele activiteiten. Hier vinden we de showbink die het altijd heeft over zijn successen op het gebied van seks. Alcohol kan een spoor zijn dat een wellustig gedrag veroorzaakt.

De manische Casanova (mannelijk type) heeft een uitgesproken behoefte aan seks omdat zijn testosterongehalte aanzienlijk hoger ligt dan normaal. Vandaar zijn sterke toenadering tot vrouwen, terwijl de depressieve Casanova (vrouwelijk type) probeert een vrouw op een meer verlegen of passieve manier te veroveren. De bedoelingen zijn echter precies hetzelfde. Een Casanova, manisch of depressief, is voornamelijk geïnteresseerd in een seksuele relatie en kan daarom geen diepe emotionele band met een vrouw ontwikkelen. In feite voelt een Casanova zich comfortabeler, meer zichzelf, in het gezelschap van mannen. Bij een rijpingsstop, laten we zeggen, als hij de emotionele leeftijd van een 15-jarige heeft, is hij niet klaar om een ​​vaste relatie aan te gaan, laat staan ​​om een ​​huwelijk aan te gaan (als hij dat wel doet, is hij meestal herhaaldelijk ontrouw). Meestal blijft zijn moeder de nummer één vrouw in zijn leven.

De manische Casanova is extravert, humoristisch, opgewekt en vrolijk. Op sociale bijeenkomsten is hij de grappenmaker (de “clown”) die het feestje gezellig maakt met zijn uitgesproken gevoel voor humor. Maar aangezien hij zich ook in een Postmortale Constellatie bevindt, betekent een sterke constellatie bij een manische Casanova ook zelfmoordgevaar.

Bij een intense Casanova Constellatie kunnen hyperseksualiteit en de obsessie voor seks van een man tot een pornografieverslaving, obsessieve seksuele fantasieën of dwangmatig seksueel gedrag leiden, zoals dwangmatig masturberen, exhibitionisme, voyeurisme, cyberseks en andere buitensporige seksuele bezigheden. De manische episodes worden meestal gevolgd door een depressie. Een sterke constellatie bewerkstelligt ook de seksuele stalker. Sadistische en masochistische seksuele neigingen ontwikkelen zich bij een gelijktijdige Agressieve Constellatie.

BRON: https://learninggnm.com/constellations/documents/casanova_constellation.html