Germaanse  Geneeskunde

ADDITIONELE HERSENSCHORS-GERELATEERDE CONFLICTEN

Wanneer er al een Temporale Kwab Constellatie (Postmortale Constellatie, Casanova Constellatie, Nymfomane Constellatie, Agressieve Constellatie, Zweef Constellatie, Mythomane Constellatie, Autistische Constellatie, Markeer Constellatie) is vastgesteld, volgen de additionele conflicten, waaronder conflicten met betrekking tot de pre-motorisch sensorische cortex (schildkliergangenrelais/kieuwbooggangenrelais) en het glucosecentrum, de weegschaalregel. Of aanvullende conflicten zich registreren in de rechter- of linker hersenhelft, wordt bepaald door de biologische handigheid van een persoon en welke van de twee conflicten sterker is op het moment dat de nieuwe conflicten zich voordoen.

TEMPORALE KWABBEN - Rechtshandigen

Wanneer een rechtshandige persoon (man of vrouw) in constellatie is, bijvoorbeeld in een Agressieve Constellatie, en het depressie-gerelateerde conflict (rechter temporale kwab) wordt geaccentueerd, registreert het derde conflict zich ook in de rechter helft van de hersenschors. Als gevolg hiervan verdiept zich de depressieve stemming. Hetzelfde principe is van toepassing op verdere conflicten.

Rekening houdend met de hormoonstatus op het moment dat het nieuwe conflict zich voordoet (lager dan een normaal testosterongehalte), wordt het derde conflict op een vrouwelijke manier ervaren. Zo creëert een schrikangst-conflict naast de Agressieve Constellatie een Mytho Constellatie.

Wanneer een rechtshandige persoon (man of vrouw) zich in een Agressieve Constellatie bevindt en het manie-gerelateerde conflict (linker temporale kwab) is geaccentueerd, dan gaat het derde conflict ook naar de linker helft van de hersenschors. Als gevolg hiervan wordt de manische stemming versterkt. Hetzelfde principe is van toepassing op verdere conflicten.

Rekening houdend met de hormoonstatus op het moment dat het nieuwe conflict zich voordoet (lager dan normaal oestrogeengehalte), wordt het derde conflict op een mannelijke wijze ervaren. Een territoriumangst-conflict voegt bijvoorbeeld een Autistische Constellatie aan de Agressieve Constellatie toe.


TEMPORALE KWABBEN - Linkshandigen

Wanneer een linkshandige persoon (man of vrouw) zich in een constellatie bevindt, bijvoorbeeld in een Zweef Constellatie en het depressie-gerelateerde conflict (rechter temporale kwab) is sterker, dan gaat het derde conflict naar de linker temporale kwab, omdat het conflict wordt overgedragen naar de tegenovergestelde hersenhelft. Als gevolg daarvan neemt de depressie af en wordt de manische stemming versterkt. Hetzelfde principe is van toepassing op verdere conflicten.

Rekening houdend met de hormoonstatus op het moment dat het nieuwe conflict zich voordoet (lager dan een normaal testosterongehalte), wordt het derde conflict op een vrouwelijke manier ervaren. Zo creëert een identiteitsconflict naast de Zweef Constellatie een Mytho Constellatie.

Wanneer een linkshandig persoon (man of vrouw) zich in een Zweef Constellatie bevindt en het manie-gerelateerde conflict (linker temporale kwab) is sterker, dan gaat het derde conflict naar de rechter temporale kwab, omdat het conflict wordt overgeheveld naar de tegenoverliggende hersenhelft. Als gevolg hiervan is de persoon minder manisch, eerder depressief. Hetzelfde principe is van toepassing op verdere conflicten.

Rekening houdend met de hormoonstatus op het moment dat het nieuwe conflict zich voordoet (lager dan normaal oestrogeengehalte), wordt het derde conflict op een mannelijke manier ervaren. Een territoriumergernis-conflict voegt bijvoorbeeld aan de Zweef Constellatie een Autistische Constellatie toe.

Verdere conflicten die betrekking hebben op de temporale kwabben versterken of milderen een manische of depressieve stemming.

PRE-MOTORISCH SENSORISCHE CORTEX (schildkliergangenrelais/kieuwbooggangenrelais)

Wanneer een rechtshandige persoon (man of vrouw) zich in een Temporale Kwab Constellatie bevindt, bijvoorbeeld in een Postmortale Constellatie en het depressie-gerelateerde conflict (rechter temporale kwab) is geaccentueerd, dan gaat het derde conflict naar de rechter schildkliergangenrelais/kieuwbooggangenrelais.

Rekening houdend met de hormoonstatus op het moment dat het nieuwe conflict zich voordoet (lager dan normaal testosterongehalte), wordt het derde conflict op een vrouwelijke manier ervaren, namelijk als een machteloos-conflict. Als hij/zij daar bovenop een frontaalangst-conflict (vierde conflict) lijdt, tijdens een manische periode, creëert dit naast de Postmortale Constellatie een Frontaal Constellatie.

Wanneer een linkshandige persoon (man of vrouw) zich bijvoorbeeld in een Agressieve Constellatie bevindt en het manie-gerelateerde conflict (rechter temporale kwab) is sterker, dan heeft het derde conflict de impact in de rechter schildkliergangenrelais/kieuwbooggangenrelais omdat het conflict wordt overgeheveld naar de tegenovergestelde hersenhelft.

Rekening houdend met de hormoonstatus op het moment dat het nieuwe conflict zich voordoet (lager dan normaal oestrogeengehalte), wordt het derde conflict ervaren als een mannelijk frontaalangst-conflict. Als hij/zij daar bovenop een vrouwelijk machteloos-conflict (vierde conflict) lijdt, tijdens een depressieve stemming, creëert dit naast de Agressieve Constellatie een Frontaal Constellatie.

Verdere conflicten die betrekking hebben op de frontale kwab brengen geen verandering aan in een huidige manische of depressieve stemming.

GLUCOSECENTRUM

Wanneer een rechtshandige persoon (man of vrouw) zich in een Temporale Kwab Constellatie bevindt, bijvoorbeeld in een Agressieve Constellatie, en het manie-gerelateerde conflict (linker temporale kwab) is geaccentueerd, dan heeft het derde conflict een impact in het linker diencephalon.

Rekening houdend met de hormoonstatus op het moment dat het nieuwe conflict zich voordoet (lager dan normaal oestrogeengehalte), wordt het derde conflict op een mannelijke manier ervaren. Een weerstandsconflict creëert naast de Agressieve Constellatie een Boulimia Constellatie; qua stemming is de persoon manisch (zie primaire manie).

Variatie: Wanneer een rechtshandige vrouw zich in een Boulimia Constellatie bevindt en het angst-walgingsconflict (linker diencephalon) is sterker, dan heeft het derde conflict invloed op de linker helft van de hersenschors. Rekening houdend met de hormoonstatus op het moment dat het nieuwe conflict zich voordoet (lager dan normaal oestrogeengehalte), wordt het derde conflict op mannelijke manier ervaren. Bij een territoriumergernis-conflict bevindt ze zich nu ook in een Agressieve Constellatie.

Wanneer een linkshandige persoon (man of vrouw) zich in een Agressieve Constellatie bevindt en het depressie-gerelateerde conflict (rechter temporale kwab) is geaccentueerd, dan heeft het derde conflict de impact in het linker diencephalon, omdat het conflict wordt overgeheveld naar de tegenoverliggende hersenhelft.

Rekening houdend met de hormoonstatus op het moment dat het nieuwe conflict zich voordeed (lager dan een normaal testosterongehalte), wordt het derde conflict op een vrouwelijke manier ervaren. Een angst-walgingsconflict voegt aan de Agressieve Constellatie een Boulimia Constellatie toe; qua stemming is de persoon depressief (zie primaire depressie).

 

Verdere conflicten die betrekking hebben op het glucosecentrum brengen geen verandering aan in een manische of depressieve stemming.