Germaanse  Geneeskunde

FRONTO-OCCIPITALE CONSTELLATIE

De Fronto-Occipitale Constellatie heeft betrekking op de frontale kwab en de occipitale kwab (visuele cortex).

Biologische conflicten: frontaal-angstconflict, machteloos conflict, een angst die niet kan worden afgeschud en angst voor een “roofdier”

Hersen- en Orgaanniveau:

De betreffende hersenrelais zijn de controlecentra van de schildkliergangen, kieuwbooggangen, netvlies en glasachtig lichaam, die diagonaal tegenover elkaar zijn gelegen in de pre-motorisch sensorische cortex en visuele cortex.

Het diagram toont een constellatie met de hersenrelais van de rechter schildkliergangen/kieuwbooggangen (linker pre-motorisch sensorische cortex) en van de rechter helften van het glasachtig lichaam van beide ogen (rechter visuele cortex).

Opmerking

Iemands geslacht, lateraliteit en hormoonstatus bepalen of het frontaalangst-conflict of het machteloos-conflict een impact heeft in de rechter of linker frontale kwab. De biologische handigheid en of het conflict moeder/kind- of partner-gerelateerd is bepalen aan welke kant van de visuele cortex het “achtervolgingsconflict” zich registreert (wat betreft het netvlies en het glasachtig lichaam is het principe van de lateraliteit omgekeerd.

De constellatie treedt in zodra het tweede conflict zich voordoet.

Opmerking

Een fronto-occipitale constellatie veroorzaakt geen manische depressie of rijpingsstop. Een manische depressie ontstaat alleen wanneer bij beide conflicten de temporale kwabben betrokken zijn.

De Fronto-Occipitale Constellatie uit zich als een toestand van acute paniek omdat de persoon zich ingesloten voelt tussen gevaren die zowel van voren als van achteren komen. De paniek is bijzonder hevig tijdens de Epileptoïde Crisis (zie psychotische aanvallen). Terugkerende paniekaanvallen worden veroorzaakt door terugvallen in de conflicten of door conflictsporen (een bepaald onderwerp, persoon, locatie, geluid, geur) die in het onderbewustzijn werden opgeslagen, toen de conflicten zich voor het eerst voordeden.

Hersen CT

Deze hersenscan toont een Fronto-Occipitale Constellatie. De constellatie werd veroorzaakt door de schok van een kankerdiagnose en de aankondiging dat onmiddellijke chirurgie is vereist. Het hersenoedeem in het relais van het glasachtig lichaam (donker weergegeven) geeft aan dat op het moment dat de CT werd genomen, de “angst voor het roofdier” ​​(van de chirurg) al verdwenen was (“We zijn erin geslaagd de patiënt te kalmeren. De patiënt was en kortdurende periode slechtziend. Intussen is alles weer normaal”).

Bron: Ryke Geerd Hamer, Vermächtnis einer Neuen Medizin, Deel 2, blz. 257.

BRON: https://learninggnm.com/constellations/documents/frontal_occipital_constellation.html