Germaanse  Geneeskunde

NYMFOMANE CONSTELLATIE

Biologische conflicten: seksueel conflict en territoriumverlies-conflict, ervaren door een vrouw. In dit geval heeft het territoriumverlies-conflict ook een seksueel aspect, bijvoorbeeld het verlies van een (potentiële) seksuele partner of het (emotionele) verlies van een man door seksueel misbruik.

Opmerking

Een vrouw in een Nymfomane Constellatie bevindt zich tegelijkertijd in een Postmortale Constellatie.

Hersen- en Orgaanniveau:

De betreffende hersenrelais zijn de controlecentra van de baarmoederhals/kransaderen (linker temporale kwab) en de kransslagaderen (rechter temporale kwab), die tegenover elkaar zijn gelegen in de hersenschors.

Zodra het tweede conflict zich voordoet bevindt de vrouw zich in constellatie en is manisch-depressief (vergelijk met primaire manie en primaire depressie). Of de manische of depressieve stemming dominant is wordt bepaald door welke van de twee conflicten sterker is. De constellatie kan permanent zijn of terugkerend, door sporen of terugvallen in de conflicten.

CONFLICT VOLGORDE

Geslacht, Lateraliteit, Hormoonstatus

Eerste Conflict

Tweede Conflict

Rechtshandige vrouw (NHS)

Seksueel conflict

Territoriumverlies-conflict

Linkshandige vrouw (NHS).

Seksueel conflict

Seksueel conflict *

Rechtshandige man (LTS)

Territoriumverlies-conflict

Seksueel conflict

Linkshandige man (LTS)

Territoriumverlies-conflict

Territoriumverlies-conflict

LTS = Lage testosteronstatus    LOS = Lage oestrogeenstatus

*Bij linkshandigen wordt het conflict overgeheveld naar de andere hersenhelft

De Nymfo Constellatie manifesteert zich als een dwang om mannen te verleiden. Het biologische doel van de constellatie is om een ​​vrouw die een seksuele partner heeft verloren of die seksueel afgewezen is te dwingen mannen te achtervolgen om zich alsnog voort te planten (vergelijk met Casanova Constellatie met betrekking tot mannen). ‘Nymfo’s” en “Casanova’s” trekken elkaar daarom magnetisch aan.

Een vrouw in een Nymfo Constellatie heeft een dwangmatige behoefte aan mannelijke aandacht. Ze komt sexy over (sexy kleding, sexy loopje) en gedraagt ​​zich flirterig. Afhankelijk van de intensiteit van de constellatie varieert haar gedrag van expliciete toenaderingen tot verfijndere manieren om een ​​man te verleiden. Terwijl de manische Nymfo (mannelijk type) zich actief beschikbaar stelt voor mannen, probeert de depressieve Nymfo (vrouwelijke type) een man op een subtielere manier te verleiden. Rekening houdend met de hormoonstatus heeft de nymfo-depressieve  een sterkere geslachtsdrift omdat haar oestrogeenniveau aanzienlijk hoger is. Beide vrouwen zijn echter hyperseksueel en hebben de neiging promiscue te zijn. Bij een rijpingsstop is een nymfomane uit op mannelijke aandacht en fysiek contact, maar ze wil alleen knuffelen of, anders gezegd, ze wil gewild zijn maar wil geen seks. Als een vrouw in een Nymfo Constellatie geen partner kan aantrekken wordt de Postmortale Constellatie dominant. Op dat moment houdt ze zich meer bezig met gedachten over de dood dan over seks.

Net als bij een Casanova Constellatie kan een sterke constellatie leiden tot buitensporig seksueel gedrag, zoals obsessieve seksuele fantasieën, een verslaving aan pornografie, dwangmatige masturbatie en een oncontroleerbaar seksueel verlangen. Seksuele conflicten die in de kindertijd of adolescentie werden ervaren (seksueel misbruik, blootstelling aan seksuele content, vroege seksualiteit) kunnen het toneel vormen voor hyperseksueel gedrag op volwassen leeftijd.

In de negentiende eeuw bestonden de medische behandelingen voor seksueel overactieve vrouwen uit het verwijderen van de clitoris, bloedzuiging van de vagina en koude baden. In de hedendaagse psychiatrie wordt hyperseksualiteit als een symptoom beschouwd dat verband houdt met “bipolaire stoornissen”. In 2010 werd voorgesteld dat deze zou worden opgenomen in de DSM-5. Vrouwen die geen verlangen hebben naar seks lopen ook het risico op een psychiatrische diagnose. De DSM-5 beschrijft “seksuele opwindingsstoornis bij vrouwen” en “geremd vrouwelijk orgasme” namelijk als diagnoses voor seksueel niet responderende vrouwen.