Germaanse Nieuwe Geneeskunde

Zinvolle Biologische Speciaalprogramma's

 

VETWEEFSEL

VETWEEFSEL

ONTWIKKELING EN WERKING VAN HET VETWEEFSEL: Het vetweefsel vormt een dikke laag onder de huid (onderhuids vet) en rond de inwendige organen (buikvet of visceraal vet). Het heeft een isolerende en een ondersteunende functie. Naast vetcellen bevat het vet componenten van los bindweefsel zoals elastische vezels. Vetweefsel is afkomstig van het nieuw mesoderm en wordt daarom aangestuurd vanuit het hersenmerg.

 

HERSENNIVEAU: In de cerebrale medulla wordt het vetweefsel van de rechterkant van het lichaam vanaf de linkerkant van de hersenen aangestuurd; het vetweefsel aan de linkerkant wordt aangestuurd vanaf het rechter hersenhelft. Daarom is er een kruislings verband tussen de hersenen en het orgaan.

OPMERKING: De botten, skeletspieren, lymfevaten en lymfeklieren, bloedvaten, bindweefsel en het vetweefsel delen hetzelfde hersenrelais en daarom hetzelfde biologische conflict, namelijk een eigenwaarde-inbreuk conflict. De bedieningscentrales zijn van top tot teen ordelijk gepositioneerd.

 

BIOLOGISCH CONFLICT: Het biologische conflict dat verband houdt met het vetweefsel is gekoppeld aan een licht eigenwaarde-inbreuk conflict of verlies van eigenwaarde. De specifieke eigenwaarde-inbreuk conflicten zijn hetzelfde als voor de botten en gewrichten.

In overeenstemming met evolutionair redeneren zijn eigenwaarde-inbreuk conflicten de primaire conflictthema’s die worden geassocieerd met organen van nieuw mesodermale oorsprong, die worden aangestuurd vanuit het hersenmerg.

OPMERKING: Of het conflict het vetweefsel van de rechter- of linkerzijde van het lichaam (of beide kanten) beïnvloedt wordt bepaald door iemands biologische handigheid en of het conflict moeder / kind of partner gerelateerd is. Een gelokaliseerd conflict beïnvloedt het vetweefsel dat zich het dichtst bij de plek bevindt die werd geassocieerd met het eigenwaarde-inbreuk conflict.

CONFLICTACTIEVE FASE: Necrose van het vetweefsel (celverlies).

HELINGSFASE: Tijdens het eerste deel van de genezingsfase (PCL-A) wordt het weefselverlies aangevuld door celvermeerdering met zwelling als gevolg van het oedeem (vochtophoping) in het genezingsgebied. Afhankelijk van de intensiteit en de duur van de conflictactieve fase variëren de vergroeiingen in grootte.

Een lokale zwelling presenteert zich als een lipoom (qua uiterlijk lijkt een lipoom op een neurofibroom).

Een lipoom aan de linkerkant van de nek duidt op een intellectueel eigenwaarde-inbreuk conflict met betrekking tot een partner, als de persoon linkshandig is (te vergelijken met Hodgkin-lymfoom en non-hodgkinlymfoom).

Kleine vetknobbeltjes worden xanthomen genoemd. Het betroffen gebied onthult met welk deel van het lichaam het eigenwaarde-inbreuk conflict werd geassocieerd.

 

Cellulite of sinaasappelhuid ziet er uit als zouden zich net onder de huid kleine buideltjes bevinden, waardoor de huid een ingedeukt, bobbelig uiterlijk heeft (dit verschilt van een ‘losse’ en rimpelige huid als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces).

Cellulite treft vooral vrouwen, vaak al op jonge leeftijd, en dan overwegend op ‘probleemgebieden’, zoals de dijen en billen, die als ‘te dik’ worden beschouwd (een cultureel geconditioneerde perceptie, in de natuur is er geen ‘te dik’ of ‘te’ dun”). Het “onaantrekkelijke” uiterlijk creëert vaak additionele eigenwaarde-inbreuk conflicten, wat de toestand verergert.

Bij cellulitis (niet te verwarren met cellulite) is het getroffen gebied gezwollen en ontstoken, met name wanneer bacteriën het genezingsproces ondersteunen.

Een eigenwaarde-inbreuk conflict geassocieerd met het been zou kunnen worden veroorzaakt door “iets niet kunnen bijbenen” (letterlijk of figuurlijk). Als de aandoening op het rechterbeen voorkomt (zie afbeelding), wijst dit op een conflict tussen moeder en kind, als de persoon linkshandig is.

OPMERKING: Alle organen die afkomstig zijn van het nieuw mesoderm (“luxe groep”), inclusief het vetweefsel, tonen het biologische doel aan het einde van de genezingsfase. Nadat het genezingsproces is voltooid is het orgaan of weefsel sterker dan voorheen, waardoor het beter voorbereid is op een conflict van dezelfde soort.

Bron: www.LearningGNM.com

Download deze pagina hier als PDFVetweefsel