Darmkanker – dikke darm

Darmkanker – dikke darm

Darmkanker in de dikke darm is het gevolg van een:

Het biologische conflict dat verband houdt met de dikke darm (behalve de sigma) is een “onverteerbaar brok-conflict” (zie ook maag, twaalfvingerige darm, dunne darm en alvleesklier). Voor dieren is een onverteerbare brok een echt stuk voedsel; voor mensen kan het ook een figuratieve “brok” ​​zijn, bijvoorbeeld een auto, een huis of een waardevol object. We kunnen bepaalde omstandigheden of een onplezierige gebeurtenis ook als een “brok” waarnemen en lijden aan het conflict wanneer de situatie als “onverteerbaar” of “niet-absorbeerbaar” wordt beschouwd, bijvoorbeeld wanneer een verwachte aankoop, promotie of belofte niet “ingenomen” kan worden.  Het onderscheidende aspect van het brok-conflict dat overeenkomt met de dikke darm, inclusief de appendix en de blindedarm, is dat het conflict als bijzonder “lelijk” wordt ervaren, bijvoorbeeld lelijke gevechten over geld of over een eigendom, lelijke echtscheidingen, lelijke rechtszaken, of lelijk verraad.

Conflictactieve fase:

Psyche: Een onaangename, situatie of gebeurtenis “niet kunnen verteren.” Vaak verband houdend met geld, werk of inkomen.

Lichaam: Cel-toename in de dunne darm voor het afbreken en transporteren van de brok, of voor het absorberen van de brok.

Genezingsfase: 

Psyche: Niet langer verzet, wrok of verdriet over de situatie of gebeurtenis. Werkelijk opgelost zijn van de situatie, ofwel aanvaarding, berusting, verwerking, etc.

Lichaam: Cel-afbouw van de extra cellen door tbc-bacteriën en schimmels. Soms matige bloedingen of darm-tbc.