Hartinfarct – hartspier

Hartinfarct – hartspier

Het hartinfarct dat verband houdt met de hartspier is het gevolg van een:

Eigenwaarde-conflict / Onvermogen-conflict. In dit geval: “Te veel hooi op de vork hebben”; volledig overweldigd zijn. Het biologische conflict dat verband houdt met de hartspier is ‘een overweldigd-zijn conflict’ dat veroorzaakt wordt door negatieve stress-overbelasting. Het conflict wordt altijd ervaren in relatie tot een persoon of personen (bijvoorbeeld: hoge werkdruk wordt geassocieerd met een veeleisende baas of met een medewerker die niet voldoende ondersteund wordt, in plaats van met het werk zelf). Of de rechter of linker hartspier (of beide) betroffen is wordt bepaald door iemands biologische handigheid en of het conflict moeder / kind of partner gerelateerd is. Door de draaiing van het hart is het principe van de lateraliteit omgekeerd. Vandaar dat een rechtshandige persoon reageert op een moeder / kind-gerelateerd ‘overweldigd zijn conflict’ met het rechterhartspier en als het conflict wordt geassocieerd de partner met de linker hartspier. Een linkshandige persoon reageert op een moeder / kind-gerelateerd overbelastingsconflict met het linker hartspier en als het conflict wordt geassocieerd met een partner met de rechter hartspier.

Conflictactieve fase:

Psyche: Te veel hooi op de vork hebben; volledig overweldigd zijn. Te veel verantwoordelijkheden; te veel zaken waar men zich mee bezig moet houden.

Lichaam: Cel-afname van de hartspier, zwakte, kortademigheid.

Genezingsfase:

Psyche: Niet langer overweldigd zijn..

Lichaam: Cel-opbouw van de hartspier.

Epileptoïde Crisis:

Hartaanval, verhoogde hartslag, hartkramp, vaak ogenschijnlijk dood. In dit geval geen enkele relatie tot een verhoogd cholesterol-gehalte. Mogelijk apneu.

Zie video: Understanding heart attacks part 3

 

Hartinfarct hartspier - Germaanse Geneeskunde


Voor de zienswijze van de reguliere geneeskunde ten aanzien van de hartaanval, zie:

consumed.nl

Een hartaanval (myocardinfarct) is het plotseling afsterven van een deel van de hartspier als gevolg van de afsluiting van (een tak van) een kransslagader. Dat kan zomaar beginnen, zonder voortekenen, op een willekeurig moment, overdag, ‘s nachts, tijdens inspanning of in rust. U voelt plotseling een knellende, drukkende pijn op de borst. De pijn kan uitstralen naar de kaak of naar een of beide armen. De pijn is hevig en beangstigend. U bent misselijk, moet braken en u transpireert hevig. Dit is het klassieke beeld van een hartinfarct en zo wordt het ook vaak gezien. Maar een hartinfarct kan ook een veel minder typisch beeld geven en veel minder uitgesproken zijn, zeker bij bejaarden. Lees meer →

mens-en-gezondheid.infonu.nl

Bij een hartinfarct ook wel hartaanval genoemd is er sprake van een plotseling ernstig tekort aan zuurstof in een gedeelte van de hartspier. Hierdoor sterven de spiercellen in dat deel af. Hartinfarcten vormen een van de belangrijkste oorzaken van overlijden in de westerse wereld. De laatste vijftig jaar is het aantal mensen dat sterft aan een hartinfarct gedaald. Dit komt door betere behandelmethoden en ook omdat mensen meer beseffen dat een gezonder leven de kans op een hartinfarct sterk laat dalen. Wat zijn de oorzaken van een hartinfarct. Wat zijn de symptomen en hoe kan een hartinfarct behandeld worden? Hoe wordt de diagnose gesteld en hoe is de prognose? Lees meer →