Prostaatkanker

Prostaatkanker

 

 

Prostaatkanker

In overeenstemming met zijn – vitale-  rol bij de voortplanting heeft het biologische conflict dat verband houdt met de prostaatklier betrekking op de voortplanting (gelijk aan de baarmoeder bij vrouwen). Een man kan een voortplantingsconflict lijden als hij niet in staat is om kinderen te verwekken, bijvoorbeeld vanwege erectiestoornissen of onvruchtbaarheid, inclusief het onvermogen van zijn partner om zwanger te worden (vrouwelijke onvruchtbaarheid). Een vasectomie (chirurgische sterilisatie) kan een voortplantingsconflict op een subtiel psycho-biologisch niveau oproepen. Mannen ervaren ook het conflict als hun nakomelingen zich niet reproduceren, laten we zeggen, vanwege een homoseksuele geaardheid of wanneer zij kinderloos blijven vanwege carrière, miskramen of abortussen. De mannelijke prostaat correleert ook met een paringsconflict of een seksueel conflict. In de menselijke wereld vertaalt het ‘niet kunnen paren’ of ‘niet mogen paren’ zich in seksuele afwijzing en seksueel ongewenst voelen (vergelijk met vrouwelijke paringsconflicten die verband houden met de baarmoederhals). Paringsconflicten worden geactiveerd door het verlies van een seksuele partner of door seksuele rivaliteit (het ‘vechten om een ​​vrouw’). De angst van een man dat zijn seksuele partner wordt aangetrokken door een andere man kan het conflict al in gang zetten, vooral wanneer de concurrent jonger is of meer “potentieel” heeft. Bovendien komt de prostaat overeen met een genderconflict dat wordt ervaren als een “lelijk conflict met een vrouw”. Gedomineerd, beheerst of vernederd worden door een vrouw (een heerszuchtige vrouw of moeder) of gedegradeerd worden door een vrouwelijke leidinggevende (rechter, advocaat, dokter, politieagent en dergelijke) hebben betrekking op de prostaat van een man. Een haatdragende (v)echtscheiding, voogdijgevechten, emotioneel en financieel misbruik zijn andere mogelijke conflictscenario’s. In bredere zin heeft het prostaatgerelateerde conflict betrekking op de mannelijkheid zelf, in de zin dat iemand miskend wordt als een man, als een geliefde, als een echtgenoot of als ‘het hoofd’ van het gezin.

Conflictactieve fase:

Startend vanaf de DHS vermeerderen prostaatcellen tijdens de conflictactieve fase evenredig met de intensiteit van het conflict. Het biologische doel van de extra cellen is om de hoeveelheid sperma te vergroten om daarmee de kans te vergroten dat een vrouw wordt geïmpregneerd zodra een seksuele partner beschikbaar is. Bij langdurige conflictactiviteit (hangend conflict) groeit de prostaat, prostaatkanker genoemd, als gevolg van de voortdurende celvermeerdering. Als de snelheid van celdeling een bepaalde limiet overschrijdt, beschouwt de conventionele geneeskunde de prostaatkanker als “kwaadaardig”.

Hormoontherapieën, de standaardbehandeling voor prostaatkanker, zijn gericht op “het vertragen van de groei van de kanker” door het onderdrukken van de productie van mannelijke hormonen zoals testosteron (gebaseerd op de aanname dat androgenen prostaatkankercellen stimuleren om te groeien). Bijwerkingen van de medicijnen zijn erectieproblemen, gevoelige borsten en opvliegers. De reden waarom de “therapie” lijkt te werken, is dat de hormonale manipulatie de biologische identiteit van de man verandert. Als gevolg hiervan wordt het oorspronkelijk mannelijke conflict (voortplantingsconflict, paringsconflict, genderconflict) irrelevant en de prostaattumor krimpt.
  
Tijdens conflictactiviteit stijgt het PSA-niveau met dezelfde snelheid als de celproliferatie in de prostaatklier.

OPMERKING: Strikt genomen is de term “PSA-prostaatspecifiek antigeen” een verkeerde benaming omdat zogenaamd PSA ook wordt geproduceerd in de lever, longen en speekselklieren. Dit verklaart waarom mannen van wie de prostaat verwijderd is nog steeds een verhoogd PSA-niveau kunnen vertonen. Zelfs vrouwelijke organen zoals de borsten en de klier van de Skene (para-urethrale klieren) produceren “PSA”. 

De conventionele geneeskunde maakt gebruik van PSA als een tumormarker, waarbij een serum-PSA-niveau hoger dan 4 ng / ml als “abnormaal” wordt beschouwd. Op basis van deze consensus werd prostaatkanker snel de meest voorkomende kanker bij mannen, net zoals borstkanker de meest voorkomende kanker bij vrouwen werd bij de introductie van de mammografie. 

Vaak leiden een positieve PSA-test en een daaropvolgende diagnose van prostaatkanker tot bestralingsbehandelingen of chirurgie. Na een radicale prostatectomie (verwijdering van de prostaat) worden de meeste mannen geconfronteerd met urine-incontinentie en erectiestoornissen, wat op zijn beurt zelf-devaluatieconflicten veroorzaakt die van invloed zijn op de botten die zich het dichtst bij de prostaat bevinden. Botkanker van het schaambeen of de onderrug is daarom naast longkanker (doodsangstconflict) de meest voorkomende secundaire kanker bij mannen. Het heeft niets te maken met “uitgezaaide kankercellen” (“metastase”).

Als de prostaattumor wordt gevonden in de laterale lobben van de prostaat wordt deze meestal gediagnosticeerd als een ‘kanker’. Wat wordt aangeduid als goedaardige prostaathyperplasie (BHP) is een vergroting van prostaatcellen in het centrale gedeelte van de prostaat die een algemene vergroting van de prostaatklier veroorzaakt (dezelfde diagnostische standaard wordt toegepast op endometriale hyperplasie gerelateerd aan de baarmoeder). Typisch vindt de celvermeerdering vlakgroeiend plaats (vergelijk met prostaathyperplasie gerelateerd aan de prostaatkanalen). Als de zwelling op de urinebuis drukt wordt de urinestroom vertraagd en langzaam, waarbij slechts kleine hoeveelheden urine kunnen worden uitgedreven (zie ook de genezingsfase). Volgens Dr. Hamer ontstaat er een prostaatvergroting wanneer een prostaatgerelateerd conflict meer een algemene ‘kwestie’ wordt, bijvoorbeeld als een man voelt dat hij niet langer vrouwtjes aantrekt zoals hij vroeger deed. Ook wanneer een man ouder wordt neemt zijn testosteronniveau af; dat geldt ook voor zijn zin in seks. Dit is een normaal onderdeel van het verouderingsproces. De druk om te “presteren” (ook door zelf veroorzaakte druk) kan echter gemakkelijk een paringsconflict veroorzaken. Dit zijn allemaal factoren die verklaren waarom “goedaardige prostaathyperplasie” primair wordt toegeschreven aan oudere mannen en waarom PSA-niveaus op latere leeftijd toenemen. De veranderingen zijn echter altijd gekoppeld aan een biologisch conflict. Dit is de reden waarom niet alle mannen verhoogde PSA-waarden hebben als ze ouder worden.

 

Genezingsfase: 

Na de conflictoplossing (CL) verwijderen schimmels en mycobacteriën zoals TB-bacteriën de cellen die niet langer nodig zijn. De ontlading die wordt geproduceerd tijdens de afbraak van deze tumorcellen wordt via de urinebuis uitgescheiden. De urine is daarom troebele en mogelijk vermengd met bloed (zoals bloed in de urine, zie ook genezingsfase gerelateerd aan de blaas-driehoek, blaasslijmvlies, nierbekken, urineleiders en nierparenchym). Er kan ook bloed in het ejaculaat zitten. Het genezingsproces gaat gepaard met nachtelijk zweten. Bij een ontsteking wordt de aandoening prostatitis genoemd. Candidiasis met betrekking tot de mannelijke geslachtsorganen vindt zijn oorsprong in de prostaat, de smegma producerende klieren of in de lederhuid die de penis en het scrotum bedekt.

Bij een hangende genezing, dat wil zeggen, wanneer de genezing voortdurend wordt onderbroken door conflictrecidieven, resulteert het langdurige afbraakproces in het verlies van prostaatklierweefsel. Het gebrek aan de productie van zaadvloeistof is de onderliggende oorzaak van een droog orgasme, een orgasme zonder enig sperma te ejaculeren (vergelijk met een droog orgasme dat verband houdt met de ejaculatiekanalen). Hetzelfde gebeurt na een chirurgische verwijdering van de prostaat.

Als de zwelling zich op een locatie bevindt waardoor deze op de urinebuis drukt veroorzaakt dit een vertraagd en langzaam urineren (zie ook conflictactieve fase). Een grote zwelling kan de urinebuis volledig blokkeren, waardoor de urine zal terugvloeien in de nieren. Als zich een obstructie van de urinebuis voordoet raadt Dr. Hamer het gebruik van een katheter aan, totdat het genezingsproces is voltooid en de normale urinestroom is hersteld (zie ook urinewegobstructie gerelateerd aan de urinebuis).

Deze hersenstam is van een man die in de genezingsfase van een prostaatkanker zit. De vochtophoping (PCL-A) in het prostaatrelais (bekijk het GNM-diagram) komt parallel aan de zwelling (oedeem) op het helende orgaan.

 

 

 

 

Na de voltooiing van de genezingsfase krijgt de prostaatklier weer zijn normale grootte en keert het PSA-niveau terug naar normaal. Bij terugkerend conflictactiviteit neemt het PSA-niveau echter opnieuw toe in overeenstemming met de mate van het gereactiveerde conflict.

Als de vereiste microben niet beschikbaar zijn bij het oplossen van het conflict, omdat ze door een overmatig gebruik van antibiotica zijn vernietigd, blijven de extra cellen over. De tumor die niet kan worden afgebroken kapselt uiteindelijk in. Dientengevolge wordt het vertraagde urineren permanent. Het PSA-niveau blijft verhoogd! Als de tumor de urinebuis blokkeert is een operatie onvermijdelijk.