Voorhoofdsholte-ontsteking

Voorhoofdsholte-ontsteking

 

Combinatie van 2 conflicten:

1. Reukconflict: genezingsfase.
2. Bestaansconflict: conflictactieve fase.

1. Biologisch conflict : Reukconflict. GenezingsfaseNiet in staat zijn tot ruiken van gevaar, soortgenoten, juiste richting, etc., vanwege stank of andere reden. Geen juiste richting kunnen bepalen (figuurlijk), niet kunnen beslissen welke kant op te gaan. Voelen dat “een zaakje stinkt”, maar niet precies kunnen aangeven wat niet klopt. Ook letterlijk te maken hebben met iets wat stinkt.

Biologische zin: Celafname voor verwijding van de neus(bij)holten om beter te kunnen ruiken.

Conflict-actieve fase: Celafname. Zelden klachten.

Genezings-fase: Celopbouw. Zwelling van het neusslijmvlies, jeuk, neusvocht.

________________________________________________________________________________

2. Biologisch conflict : Bestaansconflict. Conflictactieve fase. Bedreiging van het bestaan door eenzame achterlating. Optredend bij een vis die op het droge wordt geworpen of een dier dat zich in de woestijn bevindt.

Psychisch conflict: Alleen gelaten voelen, in de steek gelaten voelen, aan het lot overgelaten voelen. Situatie waarin je er alleen voor staat. Voor een te zware taak staan. Probleem waarvan je het gevoel hebt dat niemand je er mee kan helpen of het voor je op kan lossen.

Biologisch nut: Vocht sparen om langer te kunnen overleven op het strand of in de woestijn.

Conflictactieve fase: celopbouw. Bloemkoolvormige tumorvorming in de nierverzamelbuisjes. Extra vocht dat wordt vastgehouden in het lichaam. De vocht-opeenhoping vindt bij voorkeur plaats in organen in het lichaam die gelijktijdig een ziekteproces ondergaan dat zich in de genezingsfase bevindt. In dit geval: de neus(bij)holten. De combinatie van het bestaansconflict in de conflictactieve fase en een ander conflict in de genezingsfase wordt SYNDROOM genoemd en kan in veel gevallen tot complicaties leiden.

Genezings-fase: celafbouw. Afbouw van de extra cellen door tbc-bacteriën. Bij afwezigheid van tbc-bacteriën wordt de tumor ingekapseld. 

Vaak sprake van een hangende heling doordat het ervaren van de ziekte het conflict opnieuw inschakelt. (Situatie waar je alleen voor staat. Niemand die het voor je op kan lossen.)